11 Mart 2012 Pazar

İyi Pilavın 5 İpucu


1. Yağ önemli: Yağ olarak tereyağ + sıvıyağ karışımı kullanın. Tereyağ lezzete yardımcı olurken, sıvıyağ pilavı ayna gibi parlatıyor.

2. Yıkayın yıkayın yıkayın: Pirinci ıslattıktan sonra bir süzgece alıp akan suyun altında defalarca yıkayın. Ta ki altından akan su tamamen tertemiz oluncaya kadar. Böylece pirinç tanelerini yapıştıran en büyük düşmanımız nişastanın tamamen gittiğinden emin oluyoruz.

3. Şeker mi? Evet şeker. 2 bardak pirinçten yaptığınız pilava 1 adet küp şeker atın. Çok az olduğu için tatlılık vermiyor ama tadı bir başka oluyor.

4. Limon suyu şart: Çok değil, 2-3 damla limon suyu pilavın renginin bembeyaz olmasını sağlıyor. Sadece lezzet değil renk de önemli tabi.

5. Tuzu sonra: Eğer pilavınızı kavurarak yapıyorsanız (ki ben öyle yapıyorum), tuzu kavururken değil de suyunu ekledikten sonra koyun. Tuz, pirinçlerin kırılmasına neden olduğundan önceden eklememek gerekiyor.


Bunun dışında daha bir sürü ipucu var tabi. Örneğin pirinçleri çok sıcak suda ıslatmamak, pişme işlemi bittikten sonra kapağın altına peçete ya da havlu sıkıştırmak, vs gibi.

Sizin ipuçlarınızı da "Yorumlar" bölümüne yazarsanız çok sevinirim. Böylece tüm Türk kadınları olarak, bu ipuçlarını uygulayarak mutfakta başarılı olmanın ilk kuralı kabul edilen "Pilav 101" dersini başarıyla tamamlamış oluruz.

1 yorum: