Hele iş mantarlı makarnaya gelince, nedense krema koymadan yapamıyorlar nedense. Halbuki bence krema mantarın lezzetini kapatıyor. Tüm ağzınızın yağla kaplanmasına neden oluyor. Bu tarifim mantarın tadını almak isteyen, gerçek mantarcılar için gelsin:
- 1 paket makarna (Tercihen tagliatelle, yani su yassi spagetti gibi olan)
- 5-6 adet büyüğünden Kanlıca mantarı (Nolur kültür mantarı kullanmayın. Deli gibi güzel mantarlar var pazarda, üşenmeyin gidin)
- 2 adet domates
- 5-6 adet siyah zeytin
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
1) Makarnayı gerçekten 6-7 dakika haşlıyoruz. Tuzlu suda, bu önemli. Bir de 'Aman şimdi büyük tenceremi kirletmeyeyim, şu ufağında haşlayıvereyim' demeyin nolur. En büyük tencerede fokur fokur kaynatın makarnaları. Özgürce dansetmeleri lazım. Açıkçası ben o sonradan görmüşler gibi 'çiğ' yemekten hoşlanmıyorum makarnayı. Ama bu tarifte makarna biraz da tavada pişiyor. O yüzden 7 dakika haşlıyoruz
2) Öte yandan bir tavada (tavanın yine büyükçe olması lazım, bulaşık çıkardığım için üzgünüm :) ezilmiş sarımsakları ve domates püresini 2-3 dakika çevirin. İçine yıkanmış ama hemen sonrasında kağıt havluyla tüm suyu alınmış mantarları şerit şerit doğranmış bir şekilde atın. Sonrasında bir 5 dakika daha çevirip zeytinleri ekleyin. (Sadece kendim yiyeceksem çekirdekleri ağzımla çıkarıyorum, itiraf edeyim). Sonrasında süzülmüş makarnaları da bu tavaya ekleyip 4-5 dakika kadar daha karıştırın ateşin altı açıkken.
En sonunda yemeyin de yanında yatın. Krema da neymiş. Hıh!
kesinlikle katılıyorum yorumuna...ellerine sağlık...
YanıtlaSilseni bloguma davet etmeye geldim,sevgiler...
Tarifleriniz güzel bende buraya bakmıştım.Türkiyede makarna hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz bir site.Güzel olmuş. www.makarnaturkiye.com
YanıtlaSilYorum ayağına linki çıkışını da vermişsiniz, sizi gidiler sizii :D
YanıtlaSilGerçi onu da yanlış vermişsiniz, tek yorumda aynı linke hem title hem de indexsiz doğrudan linke çıkış verilmez. Google botu ikisini de tek link algılayacağı için kafası karışacak. Tavsiye niteliğinde algılayın bunu lütfen, olumlu eleştiri gibisinden yani. tek link vermeniz seo açısından daha etkili olur, sitenin de filtreye takılması önlenir.
YanıtlaSilal dente sevmeyi sonradan görmelik olarak yorumlayacak kadar sığ ve damak tadından bihaber olmanız ne kadar üzücü.
YanıtlaSilUzmanlar daha saglikli oldugunu soyluyor hem. Damak tadi bu sonradan gormeyle ne alakasi var ilginc..
SilDenedim ve biraz fazla sarimsakli sanki, 2-3 dis sarimsak daha uygun olur. Tesekkurler.
YanıtlaSilTarif guzel ama ukalalık tadini bozmuş biraz...
YanıtlaSilGuzel tarifiniz icin tesekkurler, fakat su iki kelimeyi bitaz arastimanizi tavsiye ederim: 'al dente'
YanıtlaSilallah razı olsun
YanıtlaSilzeytinsiz ve salcayla yaptım olmadıkları için yine de harika oldu