27 Temmuz 2011 Çarşamba

Miadı Dolmadan

Dedik ki ucuz bulduk mu alacağız. Alacağız ama hangi besin ne kadar durur bilmek lazım. Ona göre raf ömrü uzun olanlardan olabildiğince stok yapalım, ama kısa sürede bozulacaklardan ihtiyacımız olduğu kadar alalım. Aşağıda en çok kullandığımız yiyeceklerin raf ömürlerini bulabilirsiniz. Aklımızın bir köşesinde bulunsun.

Çiğ Et:
  • Tavuk - 9 ay
  • Kırmızı et - 6-12 ay
  • Sakatat - 3-4 ay
  • Balık - 3-4 ay

 









Süt Ürünleri:
  • Tereyağ/Margarin - 6-9 ay
  • Peynir - 1 ay
  • Günlük süt - 3 hafta
  • Paketli süt - 1 yıl

 







Kuru Gıda:
  • Kabartma tozu - 18 ay
  • Kahvaltılık gevrek - 6 ay
  • Taze çekilmiş kahve - 6 ay
  • Paketli kahve - 1 yıl
  • Bakliyat - 1-2 yıl
  • Un - 1 yıl
  • Baharat - 6-12 ay
  • Makarna - 2 yıl
  • Pirinç - 2 yıl
  • Şeker - 2 yıl 
  • Kabuklu yemiş - 8 ay
  • Çay - 18 ay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder