26 Temmuz 2011 Salı

Sakla Samanı Gelir Zamanı

Eveeetttt... Tariflere geçmeden önce bazı saklama önerileri paylaşmak isterim. Saklama ekonomi için önemli. Neden? Çünkü çoğu zaman çok yapıp buzdolabına kaldırmak bize hem zaman hem de para kazandırıyor.

Saklama Kapları:
Her evde aşağıdaki gibi bazı plastik/cam saklama kapları vardır, ama bu kaplardan kac tane olursa olsun az gelir. Aşağıda sizlere saklama kabı olarak kullanabileceğiniz bir kaç öneri sundum. Hepsini bulaşık makinesinde yıkayarak defalarca kullanabilirsiniz.

Poşetler:
Elimize her yerden onlarca poşet geçiyor ama çoğunu eve gelir gelmez atıyoruz. Marketlerden aldığımız poşetleri çöp poşeti olarak kullanılamıyor ne yazik ki çünkü çoğu zaman altları delik oluyor. Akıtan bir çöp poşeti riskini alamadığımız için veriyoruz paraları Koroplast vs gibi markaların çöp torbalarına. Evet market poşetleri biraz dandik oluyor ama IKEA, Watsons vs gibi magazalarin posetleri gayet dayanikli oluyor. Aslinda neredeyse her gün bu tip mağazalardan da alışveriş ediyoruz. Önerim bu mağazalarda kasada ödeme yaparken tezgahtardan "Ekstra bir poşet alabilir miyim?" demeniz. Böylece bir süre sonra bir bakmışsınız evinizde bu torbalardan bir sürü olmuş ve siz çöğ torbasına para vermeyi bırakmışsınız.

Bir diğer kurtarıcı ise 'buzdolabı poşetleri'. Bunlar için bir alternatif yok, çünkü içine direkt yiyecek koyacağınız için hijyenik olması gerekiyor. Ama bunları da ekonomik bir şekilde kullanmanın bir yöntemini bulmuş bulunuyorum. Örneğin 1 kg kuşbakışı et pişirdiniz ve derin dondurucuya koyacaksınız. Büyüğünden bir buzdolabı poşeti alınır, içine bir yemeklik et konur ve poşete düğüm atılır. Sonra düğümün üstünde kalan yere tekrar bir yemeklik et konur ve bir daha düğüm atılır. Ben bir poşete böyle 3 yemeklik et koyabiliyorum. Böyle hem yemeklere tam gerektigi kadar eti kolayca koyabiliyorsunuz, hem de 3 poşet yerine 1 poşet kullanmış oluyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder