7 Mart 2012 Çarşamba

Çakma Suşi / Sushi

Çakma makma. Vallahi tadı şahane. Macrocenter'dan bilmem kaç TL'ye yosun, vs. almanıza da gerek yok. Pazardan 1 demet pazıyı aldınız mı iş tamam. Bunu deneyin, olay olacak söz veriyorum



Malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve de olabilir)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
1. Pazıları yıkayıp kaynar suda 3 dakika kadar haşlayıp buzlu suya alın.

2. Patatesleri püre yapıp, içerisine zeytinyağ, tuz, karabiber, limon suyu ve sarımsak ekleyin karıştırın. Közlenmiş biberleri de incecik uzunlamasına kesin.

3. Pazı yaprağına dolma sararmış gibi patatesli içten koyun. Pürenin üzerine bir şerit kırmızı biber koyup, biber patatesin ortasında kalacak şekilde pazıyı sarın. Sonra keskin bir bıçakla tam ortasından kesip, kesilen kısımlar üste gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin.

4. Servis etmeden önce üzerlerine zeytinyağ & limon suyu karışımı gezdirin.

Buradan da Japon vatandaşlara sevgiler, saygılar. Bizi affetsinler :)

4 yorum:

  1. oooo süpersiniz canıııım )çok güzel bir fikir bayıldım günümde yapmalıyım gerçekten olay olur
    ellerine sağlık canım çok öptüm sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Fatma,

    Beğenmene gerçekten çok sevindim. Bir de şöyle düz bir tabağa sıra sıra dizdin mi tamamdır.

    YanıtlaSil
  3. pratikliğin had safhası. sadece görüntüsü de yeter. sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Tombul Tarifler,

    Dediğin gibi son derece pratik. Ama görüntüsü de çok havalı :) Umarım sizinkiler de beğenirler. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil