30 Ocak 2012 Pazartesi

Öğrenci Usulü Patatesli Yumurta

Bu bir öğrenci evi klasiğidir. Orijinali kızartılarak yapılanı ama ben bazen sağlıklı olsun diye (yalan söylüyorum, üşendiğim için) patatesi haşlayarak da yapıyorum. Ama aynı lezzet oluyor mu diye sorarsanız cevabım "Hayır, olmuyor"...

Malzemeler:
  • 2 adet patates
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • (Seviyorsanız bir tutam maydanoz)

Hazırlanışı:
1a. Patatesleri küp küp doğrayıp bol ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızardıktan sonra kağıt havlunun üzerinde biraz bekletiyoruz ki fazla yağından kurtulalım. Bu esnada bir de üzerine tuz serpiyoruz nispeten bolca.

1b. Patatesleri iyice yıkayıp kabukları ile haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soyup gelişigüzel küp küp doğruyoruz.

1c. Patatesi rendeleyip ya da çok ufak küpler halinde doğrayıp tavada 1-2 kaşık zeytinyağında uzun uzun kavuruyoruz.

2. Yumurtaları tuz ve karabiberle iyice çırpıyoruz. Kızarmış patatesleri bir tavaya koyup altını açıyoruz. Tava kızınca çırpılmış yumurtayı da döküp tavayı dibinden kazıyarak karıştırıyoruz. Gavurların 'scrambled egg' dedikleri cinsten bir yumurtamız oluyor. Altını kapattıktan sonra seviyorsanız kıyılmış maydanozla servis yapıyoruz.

3. Eğer gözümüz iyice dönmüşse şu şekilde devam edilebilir. Tavanın altını kapadıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini omletin üzerine serpip, kapağı kapalı bir 5 dakika bekliyoruz. İşte bu şekilde ölümcül oluyor.

Yanına yarım ekle tavsiye ediyorum. Karbonhidrat koması garantili bir tariftir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder