25 Mayıs 2012 Cuma

Kremasız Mantarlı Makarna

Ya biz çocukken annelerimiz, anneannelerimiz krema mı biliyordu yahu? Ben anlamıyorum kardeşim bu krema sevdasını. Her yemeğin içine boca ediveriyorlar lök diye. Krema dediğimiz bildiğimiz yağ aslında. Yani o lök diye boşalttığımız 250 ml'lik karton krema, neredeyse 250 g yağa eşit kalori açısından. Bence gerek yok vallahi. Bizim yemekler kremasızdı çocukken, çok da lezzetliydi.

Hele iş mantarlı makarnaya gelince, nedense krema koymadan yapamıyorlar nedense. Halbuki bence krema mantarın lezzetini kapatıyor. Tüm ağzınızın yağla kaplanmasına neden oluyor. Bu tarifim mantarın tadını almak isteyen, gerçek mantarcılar için gelsin:


Malzemeler:
  • 1 paket makarna (Tercihen tagliatelle, yani su yassi spagetti gibi olan)
  • 5-6 adet büyüğünden Kanlıca mantarı (Nolur kültür mantarı kullanmayın. Deli gibi güzel mantarlar var pazarda, üşenmeyin gidin)
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet siyah zeytin
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Yapılışı:
1) Makarnayı gerçekten 6-7 dakika haşlıyoruz. Tuzlu suda, bu önemli. Bir de 'Aman şimdi büyük tenceremi kirletmeyeyim, şu ufağında haşlayıvereyim' demeyin nolur. En büyük tencerede fokur fokur kaynatın makarnaları. Özgürce dansetmeleri lazım. Açıkçası ben o sonradan görmüşler gibi 'çiğ' yemekten hoşlanmıyorum makarnayı. Ama bu tarifte makarna biraz da tavada pişiyor. O yüzden 7 dakika haşlıyoruz

2) Öte yandan bir tavada (tavanın yine büyükçe olması lazım, bulaşık çıkardığım için üzgünüm :) ezilmiş sarımsakları ve domates püresini 2-3 dakika çevirin. İçine yıkanmış ama hemen sonrasında kağıt havluyla tüm suyu alınmış mantarları şerit şerit doğranmış bir şekilde atın. Sonrasında bir 5 dakika daha çevirip zeytinleri ekleyin. (Sadece kendim yiyeceksem çekirdekleri ağzımla çıkarıyorum, itiraf edeyim).  Sonrasında süzülmüş makarnaları da bu tavaya ekleyip 4-5 dakika kadar daha karıştırın ateşin altı açıkken.

En sonunda yemeyin de yanında yatın. Krema da neymiş. Hıh!

10 yorum:

  1. kesinlikle katılıyorum yorumuna...ellerine sağlık...
    seni bloguma davet etmeye geldim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz güzel bende buraya bakmıştım.Türkiyede makarna hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz bir site.Güzel olmuş. www.makarnaturkiye.com

    YanıtlaSil
  3. Yorum ayağına linki çıkışını da vermişsiniz, sizi gidiler sizii :D

    YanıtlaSil
  4. Gerçi onu da yanlış vermişsiniz, tek yorumda aynı linke hem title hem de indexsiz doğrudan linke çıkış verilmez. Google botu ikisini de tek link algılayacağı için kafası karışacak. Tavsiye niteliğinde algılayın bunu lütfen, olumlu eleştiri gibisinden yani. tek link vermeniz seo açısından daha etkili olur, sitenin de filtreye takılması önlenir.

    YanıtlaSil
  5. al dente sevmeyi sonradan görmelik olarak yorumlayacak kadar sığ ve damak tadından bihaber olmanız ne kadar üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzmanlar daha saglikli oldugunu soyluyor hem. Damak tadi bu sonradan gormeyle ne alakasi var ilginc..

      Sil
  6. Denedim ve biraz fazla sarimsakli sanki, 2-3 dis sarimsak daha uygun olur. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  7. Tarif guzel ama ukalalık tadini bozmuş biraz...

    YanıtlaSil
  8. Guzel tarifiniz icin tesekkurler, fakat su iki kelimeyi bitaz arastimanizi tavsiye ederim: 'al dente'

    YanıtlaSil
  9. allah razı olsun
    zeytinsiz ve salcayla yaptım olmadıkları için yine de harika oldu

    YanıtlaSil