3 Ocak 2012 Salı

Bildiğimiz Barbunya Pilaki

Bu yemeği sevmeyen yoktur sanıyorum. Barbunya protein zengini; içinde patatesle havuç da var, daha ne olsun. Yapması şipşak. Bitmek de bilmiyor. Barbunyalar şiştikçe şişiyor. Yazı kışı yok. Ucuz mu da ucuz...

Her Türk insanı bunu yapmasını bilir sanıyorum ama hazır yapmıştım, blogum'da da olsun mantığıyla buraya da ekleyeyim dedim. Yanlışım varsa haberleşmek üzere :)


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 küp şeker

Hazırlanışı:
1. Barbunyalarınız haşlanmamış ise bir gece önceden suda ıslatıp sabah suyunu süzüp yeni suda haşlıyoruz. Bu noktada düdüklü hem hızlı hem de ekonomik bir arkadaştır.

2. Soğan ve sarımsağı incecik kıyıp yağda pembeleştirme işleminden geçiriyoruz. Domatesleri de rende yapıp içine ekliyoruz. Sonra önce küp küp doğranmış havucu, sonra da patatesini ekleyip hafifçe pişene kadar tıkırdatıyoruz.


3. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu süzdüğümüz haşlanmış barbunyaları da ekleyip, suyunu, tuzunu ve şekerini de ekleyip bir 10 dakika daha tıkırdatıyoruz.

4. Piştikten sonra soğuması için ayrı bir kaba alıp, limon suyunu koyup karıştırıyoruz. Servis etmeden önce de maydanozları kıyaraktan üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder