Tarif herkese tanıdık aslında. Bazılarımız "Kunta Kinte" diye biliyor, bazılarımız "Islak Kek". Bu arada Kunta Kinte'nin nereden geldiğine dair en ufak bir fikrim yok. Fikri olan yorum yazsın lütfen. Bana daha çok Japon karate filmi ismi gibi geliyor ama hayırlısı.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı (ya da herhangi bir sıvıyağ)
- 2 tepeleme dolu yemek kaşığı kakao
- Bir avuç kadar bitter çikolata (evde varsa)
- 1 su bardağı ceviz
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
1. Herşeylerden önce kek kalıbımızı yağlayıp, fırını da 180 dereceye ısıtıyoruz. Bunlar hep unutulur, aman diyeyim.
2. Şeker, yumurta, yağ, süt, kakao, vanilyayı 5-6 dakika mikserle çırpıyoruz. Öyle kendimizden geçene kadar saatlerce çırpmaya hiç gerek yok, iyice karışsın yeter. Sonra bu karışımdan yarım su bardağı bir köşeye ayırıyoruz. Çikolatayı da o meşhur ben mari usulü ya da mikrodalgada acemi usulü eritip bu karışıma ekleyip karıştırıp bir kenarda unutuyoruz.
3. Karıştırma kabında kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve cevizi de ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Burada önemli olan karışımın içindeki baloncukları söndürmemek, yoksa kek kabarmıyor, biz de cümle aleme rezil oluyoruz. O nedenle alttan alttan, yavaş yavaş karıştırıyoruz, aman dikkat.
4. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırına atıp 45 dakika unutuyoruz. Pişmiş mi diye kontrol amaçlı kürdan testini uyguluyoruz. Pişen keki alıp dilimliyoruz, üzerine de tezgahta melül melül bize bakan yarım bardak sosu döküp sıcak fırına atıyoruz. Bu noktada fırını kapatıyoruz, fırının sıcaklığıyla o kek o sosu nasıl bir çekiyor anlatamam.
Belki dünyanın en kalorili şeylerinden biri olabilir ama şu mutluluk tartışılmaz!
The Roots dizisinin baş kahramanının ismi. O dizinin tvlerde döndüğü yıllar renginden dolayı bu ismi almıştır. Son yıllarda olayı abartıp bu keke obama keki diyenler bile oldu:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
Sevgili PAPATYA PRENSES, bu çok şahane bir bilgi oldu benim için, çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilO zaman ben de günümüz televizyon dizilerinin karakterlerinden bir kaç tarif uydurayım gelecek nesiller için :)
yaşı kırkın üzerinde olanlar bilirler Kökler isimli eski diziyi. Bu dizide Amerikaya getirilen zenci kölelerin hikayesi ve amerikan tarihi bu yönden ele alınıyor. oradaki baş zenci kahramanın dizideki adıdır....
YanıtlaSil