3 Ağustos 2011 Çarşamba

Havalı Simit

Hani çat diye akşamüstü misafir gelir de tutunacak tek dalımız simit-peynir olur ya... Aslında biraz da utanırız misafire fırından aldığımız simidi öylece vermeye ama başka da çaremiz yoktur, o da haber verseydi yani di mi :) İşte bu gibi durumlar için ürettiğim bir tarif var. Aslında buna tarif değil tarifçik demek daha doğru olur sanki. Basit ama 5 dakikada simidi gayet 'havalı' bir hale sokuveriyor.



Bu tarif hem taze simitle, hem 1 gün önceki kahvaltıdan kalma yarı-taze simitle, hem de buzluğa kaldırdığımız stok simitlerle gayet güzel oluyor. O nedenle simit alırken biraz fazla alıp, kalanını buzluğa atarsanız, bu tip çatkapı gelen eş dost arkadaşa çıkarılacak hoş bir atıştırmalık olacaktır. Yanına çay da olur, limonata, ayran da... Aslında hafif olduğundan bu tarif sahurda da tüketilecek iyi bir alternatif olabilir. Televizyonda doktorlar sahurda kahvaltı yapın diye boşuna söylemiyorlar herhal.

Malzemeler:
2 simit (fırından, tezgahtan, vs. aldığımız bildiğimiz susamlı Türk simidi)
100 g beyaz peynir (kaşar peyniri, dil peyniri, vs de olabilir)
1 avuç ceviz içi
1 avuç maydanoz
Kekik
Pul biber

Hazırlanışı:
1. Simitleri keskin bir bıçakla önce 2'ye sonra, o iki parçayı da ortadan 2'ye kesmek suretiyle 4 eşit parçaya bölüyoruz. 2 simidimiz olduğundan bizim 8 parçamız olacak. Siz servis edeceğiniz kişi sayısı ve o kişilerin yeme potansiyallerine göre optimum bir sayı bulunuz. Çeyrek simitlerimizi de teker teker sandvic ekmegi gibi kesiyoruz. Tam olarak iki parçaya ayırmasak daha iyi olur. Bir ucundan yapışık kalsınlar.

2. Peyniri çatalla bir tabakta şöyle bir eziyoruz. İçine kekik ve pulbiberi de ekleyip karıştırıyoruz. Sonra bu karışımı simit parçalarının içine dolduruyoruz. Sonra bir adet yarım cevizi peynirli karışımın içine batırıyoruz.  Tüm simit parçalarını bu hale getirdikten sonra fırına dayanıklı bir kaba (Borcam idealdir) sıralayıp fırının ızgara opsiyonunu calistirarak 10 dakika fırında bırakıyoruz.

3. Simitleri fırından aldıktan sonra cevizlerin yanına bir iki dal da maydanoz sıkıştırıyoruz. Maydanozları fırına atmadan önce koymuyoruz ki kuruyup renklerini kaybetmesinler.

Afiyet, bal, şeker olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder