9 Ağustos 2011 Salı

Herşeyli Bulgur Pilavı

Bu bulgur pilavının domateslisi, patlıcanlısı, yeşil mercimeklisi oluyor da, herşeylisi neden olmuyor diyerek çıktım yola. Domates, biber her zaman oluyor dolapta zaten. O gün şansa bir köşede saklanmış 2 tane de patlıcan buldum dolapta. Haşlanmış nohut derin dondurucumda hep oluyor zaten. Ben de hepsini bir tencerede toplayayım istedim.


Ne yalan söyleyeyim ben pirinç pilavını bulgur pilavına tercih ederim. Ama ne kadar diyetisyen varsa bulguru methediyor. O nedenle arada bir yapıyorum bu pilavı da. İçine bu tarifteki gibi sebze ya da et koyunca, hoş bir hal alıyor. Siz de pirinç pilavcıysanız, en azından haftada 1 bulguru da menülere eklemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3,5 su bardağı su
2 soğan
2 diş sarımsak
2 domates
3 sivri biber
2 adet patlıcan
1 kase haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
1.Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Ben bulgur pilavında rende yapmıyorum, çünkü biraz dişe gelmesi hoş oluyor. Zeytinyağında önce soğan-sarımsağı 2-3 dakika kavuruyoruz, sonra sırasıyla küp küp doğranmış patlıcan, biber, salça ve domatesi de ekleyip soteliyoruz.


2. Bulguru bir süzgeçte yıkayıp, sebzelerin üzerine atıp bir 2-3 dakika da öyle kavuruyoruz. Üzerine kaynar suyunu döküp, nohutu, tuz ve baharatları da ekleyip iyice kaynayıncaya kadar ocağın altını kısmıyoruz. İyice kaynadıktan sonra kapağını kapatıp altını da iyice kısıyoruz. 20-30 dakika sonra pilavımız hazırdır. İsterseniz piştikten sonra içerisine taze baharatlar kıyıp pilavın üzerini süsleyebilirsiniz. Hem hafiflik hem renk katıyor. Afiyet olsun!

6 yorum:

  1. mmmm nefiss olmuştur buu şimdii:)
    öyle görünüyor buradan..
    ellerinize saplı...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ne diyeyim, güzel oldu vallahi :)
    Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Bulguru menümüzde devamlı var.Sizin pilavınız da çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler pembe kekik. Bulguru sık sık yemek lazımmış. Pilav dışında başka tarifler de araştıracagim.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar ben zeynep turan facebooktakı marıfetellerımızde den:)))))))

    kac zamandır gelmek ıstıyordum sımdıye kısmetmıs...hemen ızlmeyede aldım...
    bende beklerım...sevgıler:))))))))

    http://tatlczeynep.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Ben de hemmmennnn sizi aldım izlemeye. Tarifleriniz müthiş. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil