17 Ağustos 2011 Çarşamba

Vişneli & Sakızlı Su Muhallebisi

Havalar sıcak ama tatlı da yemek istiyoruz değil mi? İşte o zaman bu tarif can kurtarıcı oluyor. Özellikle de sütü suyla karıştırmak, bu tatlıyı daha da hafif (ve ekonomik :) hale getiriyor. Üzerindeki vişne sos da olaya havalı bir hale getiriyor açıkçası. Eğer düz bir tepsiye dökmek yerine, porsiyonluk olacak şekilde küçük kaselere yapıp da servis yapmadan önce bir tabağa ters çevirirseniz; bizim muhallebi bildiğiniz restaurant tatlısı oluveriyor.


 Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya

250 g vişne
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
1. Süt, su, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, ve 1 su bardağı şekeri bir tencereye hep beraber koyuyoruz. Ocağın altını açmadan önce çırpma teliyle tüm malzemeler (özellikle hınzır nişasta) eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Herşey pütürsüz bir hale gelince açıyoruz ocağın altını. Devamlı karıştırmak suretiyle kaynayana kadar karıştıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısıp 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Bu muhallebinin de sıkıntısı bu işte. Altını karıştır karıştır bitmiyor. O nedenle ben bu esnada bir yandan da kitap okuyorum, tavsiye ederim.

2. Muhallebinin altını kapattıktan sonra içerisine dövülmüş damla sakızını (ben dövmek yerine robottan geçirdim) ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.

3. Üzerinin vişne sosunu yapmak için vişnelerin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Tencereye alıp üzerine su, şeker ve nişastayı ekleyip kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Sonrasında bunu blenderdan geçirerek pürüzsüz bir hale getiriyoruz.


4. En son olarak tepsiyi ıslatıyoruz ve muhallebiyi döküyoruz. Bu haliyle buzdolabında 15 dakika bekletip biraz kendini toplamasına izin verdikten sonra çıkarıp üzerine vişne sosunu döküp tekrar dolaba koyuyoruz.

Mühim Not: Vişne sosunu yapmaya üşenirseniz, size kolay bir çözümüm var. Çıkarıyoruz dolaptan vişne reçelini, blender'dan geçiriyoruz. Tencereye alıp üzerine biraz su ekleyip, şöyle bir tıkırdatıyoruz. Oldu mu size 2 dakikada vişne sos? :)

Mühim Olmaya Not: Bu tatlıyı eşe, dosta, misafire yapacaksanız, tepsiye dökmek yerine küçük kaselere de hazırlayabilirsiniz. Bunun için önce kaseleri sudan geçiriyoruz ki çıkartırken kolaylık olsun. Daha sonra kasenin dibine bir kaç kaşık vişne sos koyup kaşıpın tersiyle düzlüyoruz. Sonra üzerine muhallebi döküp bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz. Servis yapmadan bir kaç dakika önce dolaptan çıkarıp biraz bekletirsek, kaseden kolayca çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder