18 Ağustos 2011 Perşembe

Buzzzz Gibi Vişne Kompostosu

O sağlıklı diye çocuklarımıza verdiğimiz, lıkır lıkır içtigimiz hazır meyve sularının içinde neler varmış hadi bir bakalım: Su, konsantreden üretilmiş vişne suyu (en az %35), şeker (sakkaroz/glikoz şurubu), asitliği düzenleyici (sitrik asit)... Konsantre edildiği için vişnede vitamin mitamin kalmıyor tabi. Glikoz desek, GDO MDO yüzünden sıtkımız sıyrıldı. Sitrik asit için birşey demeye gerek yok zaten. 

İşte bu yüzden diyorum ki şu hazır meyve suları yerine, aşağıdaki tarifi yapsak ara sıra? İnanın hazırlaması 5 dakika sürmüyor. Karıştırmak için başında beklemeye de gerek yok. İçinde meyvenin kendisi de var. E daha ne olsun?


Malzemeler:
Yarım kilo vişne (Ben taze kullandım, siz donmuş da kullanabilirsiniz tabii ki)
1 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
1. Bir tencereye vişneleri ve suyu koyup altını açalım. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmamak lazım, yoksa dağılıveriyorlar. Kaynamaya başladığında şekerini ekleyip karıştıralım. 15 dakika kadar bekledikten sonra vişneler yumuşayacaktır, altını kapayalım.


2. Altını kapadıktan sonra soğuması için başka bir kaseye alıp buzdolabına kaldıralım. Buzzzzz gibi içelim. Afiyet şeker olsun!

1 yorum: