5 Ağustos 2011 Cuma

Yoğurttan Dondurma

Çocuklar (ve kalırsa siz) bu işe bayılacak! Evde 2 dakikada dondurma yapmanın tarifini buldum sanırım. Bu 'uyduruktan' tarif elbette ki 'esas' dondurmanın eline su dökemez. Ama bizim tarif o kadar masum ki günde 2-3 taneye kadar yemek serbest. Özellikle çocukları oyalamak adına güçlü bir silah olacaktır, eminim. Sizin için de bu sıcaklarda akşam yemeklerinden sonra kurtarıcı olacak hafif bir tatlı-cık....



Malzemeler: (4 porsiyon için)
2 kahve fincanı yoğurt
4 tatlı kaşığı çilek reçeli (Her türlü reçel kabulümüz tabii ki)
1-2 adet bisküvi, kurabiye, kek kırıntısı (Evde varsa)

Hazırlanışı:
1. Dondurmayı içerisinde donduracağınız kapları sudan geçirip, içindeki fazla suyu döküyoruz ki donma işlemi bittikten sonra dondurmamız içinden kolayca çıkabilsin.

2. Yoğurtla reçeli ayrı bir kapta iyice karıştırıp, içine elimizle kırdığımız bisküvi/kurabiye/kek kırıntılarını da ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı sonra kahve fincanlarımıza pay ediyoruz. Bu noktada adil olmaya özen gösterelim lütfen :) Bir de hazır dondurmalar gibi olsun istiyoruz ya, işte o yüzden tam ortasına da bir çubuk dikmemiz gerekiyor. Ben 200 ml'lik hazır sütlerden çıkan pipetleri kullandım. Siz hazır dondurmalardan çıkan tahta çubukları yıkayıp onları da kullanabilirsiniz. Ya da çöp şişleri ikiye bölüp yine aynı iş için kullanılabilir.


3. Dondurmamız 6 saat kadar buzlukta kaldıktan sonra donmuş olacaktır. İyice donduğundan emin olduktan sonra, tüketceğimiz zaman oda sıcaklığında 1 dakika kadar bekletirsek, dondurmanın kaptan kolayca çıktığını göreceksiniz.

Yağ yok, şeker yok; yoğurt var, reçel var... Daha ne olsun, afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Yoğurttan yapılan dondurmalar çok güzel oluyor.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de cok severim (tabii bana kalirsa).

    YanıtlaSil
  3. Sevgili pembe kekik,
    Ben de yeni keşfettim, hafif de olduğundan bol bol yiyorum :)


    Sevgili nesrin,
    Tavsiyem fazladan 1 tane kendin için yapman ve buzluğun en arkalarına saklaman :) Afiyet olsun

    YanıtlaSil