18 Ağustos 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Tazecik Bezelye

Taze bezelye ve dereotu ikilisine bayılıyorum. İkisi de yeşil olduğundan Zeytinyağlı Bezelye yerken sanki çok sağlıklı birşey yiyormuşum gibi hissediyorum. Günlük hayatta çikolata, kızartma, kahve vs gibi hoş olmayan şeyleri çaktırmadan kaçırıyorum, 5 dakika sonra da pişmanlık duyuyorum. Sonra kendime aşağıdaki bu tarif gibi zeytinyağlı yeşil bir yemek yapıyorum ve aklımca kendimi aklamış oluyorum :) Hani bu günlerde moda, detoks metoks birşeyler yapıyorlar ya... Bu yemek de tam detoksluk sanki. Bol dereotlu, mis gibi...


Malzemeler: 
500 g taze bezelye içi
1 adet soğan 
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Yarım demet dereotu


Hazırlanışı:
1. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla 2-3 dakika kavuruyoruz. Daha sonra içerisine küp küp doğradığımız patates ve havucu ekliyoruz ve 2-3 dakika daha kavuruyoruz. En son olarak içine rendelediğimiz domatesleri ve bezelyeleri de ekleyip yine bir 2-3 dakika kavuruyoruz (Bu son kavurmaydı, söz veriyorum). Yemeğe kaynar suyu, tuzu ve şekeri de ekledikten sonra işlem tamamdır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-30 dakika içerisinde pişmiş oluyor (Daha çabuk olsun isterseniz, düdüklü tencerede düdük öttükten sonra 6-7 dakikada tamamdır).




2. Yemek piştikten sonra altını kapatıp kıyılmış dereotunu ekliyoruz. Zeytinyağının tadını seviyorsanız, soğuduktan sonra üzerine biraz daha çiğ zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Çok severim.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
    bezelyeyi çok severim

    YanıtlaSil
  3. Sevgili pembe kekik & Fatma,

    İkinize de güzel sözleri için çok teşekkür ederim. Üçümüz de bezelyeyi çok sevdiğimize göre, ben de bu tarifi sizlere ithaf ediyorum. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil